péntek, december 09, 2016
   
Text Size
Bejelentkezés

Mielőtt elolvassa tanácsainkat, engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét legnépszerűbb szolgáltatásunkra:    

INGYEN CÉGALAPÍTÁS!

 

 

7 gyakori hiba a cégalapítás során:

 

 

 

1. A cégnevet nem megfelelően választják meg CÉGALAPÍTÁS ELŐTT

Az eljáró személynek nincsen kellő tapasztalata a cégalapítás bírói gyakorlatát illetően, és nem ad kellő tájékoztatást arról, hogy a cégalapításhoz választott cégnév kellőképpen különbözik-e más, már bejegyzett cégek elnevezéseitől. Következmény: a cégalapítási kérelmet elutasítják, az időközben lefoglalt domain név, az aláírási címpéldányok, az elkészített bélyegző, stb., használhatatlanná válnak. A bankba több alkalommal kell elmenni, az összes cégiratot újra alá kell írni, és módosítani kell az időközben harmadik személlyel aláírt szerződéseket.

 

 2. Nem kap tájékoztatást a képviseleti jogviszony jellegének a havonta fizetendő
járulékokra gyakorolt hatásáról

Milyen jogviszonyban látja majd el a személyes közreműködéssel járó tevékenységet a társaság képviselője vagy tagja? Megbízási viszonyban vagy munkaviszonyban? Lehet-e egyáltalán a saját cégben munkaviszonyt létesíteni? Havonta mekkora a járulék mértéke? Mi a helyzet a természetbeni juttatásokkal?

A figyelmetlen vállalkozó a cégalapítás után abban a helyzetben találhatja magát, hogy rögtön módosítania kell a megalapított céget, vagy esetleg magasabb járulékot fizet, mint amennyit más esetben kellene.

 

 3. AZ ÁFA FIZETÉSÉNEK MÓDJÁT Nem megfelelően választják ki A CÉGALAPÍTÁS ELŐTT

A cég jogosult lenne tárgyi adómentességre, vagy választhatna alanyi adómentességet, esetleg igényelhetne uniós adószámot, ám mindezek jelentőségéről, előnyeiről és szabályairól az ügyfél nem kap tájékoztatást a cégalapítás előtt.

A következmények: ÁFA bevalláshoz kapcsolódó adminisztráció és általános forgalmi adó fizetés feleslegesen (ellenkező esetben az ÁFA visszaigénylés lehetőségétől elesik). 

 

4. A CÉGALAPÍTÁST KÖVETŐ ADATSZOLGÁLTATÁSI KÖTELEZETTSÉGEKRŐL NEM
TÁJÉKOZTATJÁK

A cégalapítást követően mind az adóhivatal, mind a statisztikai hivatal felé, továbbá munkaviszony-létesítés esetén egyéb szervekhez is bejelentési kötelezettsége van a társaságnak. Ezen bejelentési kötelezettségek elmulasztásáért 500 ezer forintig terjedő bírságot szabhat ki az adóhatóság. 

 

5. Nem INFORMÁLJÁK A CÉGALAPÍTÁST KÖVETŐEN A CÉG ÜGYVEZETŐJEKÉNT Önt terhelő
felelősségRŐL

A számviteli szabályok megsértésére – enyhébb esetben – a hatóságok pénzbírságot szabnak ki. Azonban súlyosabb esetben Ön olyan gazdasági bűncselekmények megvalósítója is lehet tudtán kívül, amelyek következménye a pénzbírságon túl akár az ügyvezetői tisztségtől való eltiltás, illetve nagyobb értékű ügyekben akár szabadságvesztés is lehet.

 

 6. A CÉGALAPÍTÁST KÖVETŐEN CÉGE KÖNYVELÉSÉT SAJÁT MAGA VÉGZI MAJD

Amennyiben Ön nem könyvelő vagy adószakértő, szinte bizonyos, hogy a cégalapítást követő első üzleti évben szert tesz néhány százezer forintnyi bírságra. Az adózás rendjét meghatározó, és egyéb számviteli szabályok állandóan változnak. Ha Ön tudja is ezeket a változásokat követni, cége tevékenységének végzésére alig marad ideje a rengeteg adminisztráció miatt. Bízza szakemberre a könyvelési feladatokat, és foglalkozzon a cége gazdasági tevékenységével.

 

7. A CÉGALAPÍTÁS LEBONYOLÍTÁSÁRA Nem megfelelő szakembert választ

A saját vállalkozásáról van szó. Bízza profikra a cégalapítást, és az ahhoz szükséges cégeljárás lefolytatását. Ügyvéd partnereink olyan szakemberek, akik többéves cégjogi tapasztalattal rendelkeznek, és az elektronikus cégalapítás mindennapos feladat számukra.

Fő tevékenységként foglalkoznak cégeljárással, elektronikus aláírásukkal hitelesítik az e-cégalapítás során a dokumentumokat. Nálunk cégügyei a legjobb kezekben vannak.

  

Ez a hét leggyakoribb cégalapítási hiba, amelyek mind a hiányos tájékoztatásból fakad. Partner ügyvédeink maximális szakértelemmel állnak az Ön rendelkezésére, hogy nyugodtan, a szükséges ismeretek birtokában vállalkozhasson, a cégalapítás előtt és után is megfelelően informált legyen minden téren. A CREDIT ENTRY GROUP pedig számos ingyen szolgáltatásával és termékével segíti Önt a cégalapítást követően!

CÉGMENTŐ

Nem bír a hatóságokkal?

Szeretné átvizsgáltatni cégét?

Nem ért egyeta határozat

ban szereplő bírsággal?

Segítünk.

Írja le röviden problémáját és keressük.

ÜZENETKÜLDÉS

 

 

English French German Italian Russian Spanish

Eladó cégek. Regisztráljon Ön is.

Ingyen cégalapítani szeretne? Felszámolás alatt van a cége, nem tudja mit tegyen? Egyéb céges problémája van? Csak ennyi a teendője:

Adja meg nevét és telefonszámát

Kérdezz tőlünk!

Email:
Tárgy:
Üzenet:

Iratminta, nyomtatvány letöltés

Szerződések

Kalkulátorok

Nyomtatványok

Hasznos excel táblák

Rólunk írták

I.W. Kft.

Szeretném kiemelni a cég precíz, pontos és gyors tájékoztatását és az ügyintézés gördülékenységét, hiszen itt tényleg könnyedén és gyorsan megy minden, ami a cégalapításhoz szükséges. Nagyon sok terhet vettek le a vállamról, így én valóban az üzletemre tudtam koncentrálni. Hálás vagyok az "emberi" hangnemért, amely manapság nagyon ritka, főképpen ezen a területen. Én magam biztosan ajánlani fogom a céget, ismeretségi körben.

 
Üzleti Partner Kft.

Nagyon büszke vagyok rá, hogy mi lehettünk a Credit Entry első olyan ügyfelei, akik igénybe vették, a Cég, ingyen cégalapítás szolgáltatását. Velük való találkozásom után, valahogy úgy voltam, mint a lény a reklámban. "Mindent elintéznek helyettem és mindezt ingyen? Hát ti tudjátok!" Aztán elindult a gépezet. Egy-két napon belül, a segítségükkel, megalakult a cég. Minden nagyon gyorsan és hibátlanul zajlott.  Ezúton is szeretném megköszönni nekik.

Kósa Julianna www.rugalmashitel.hu
 
Digiwalker Kft.

Ingyen cégalapítás a piacon egyedülálló csomaggal. Gyors, korrekt ügyintézés. Apróbetű nélküli. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Petráki Adrián www.digiwalker.hu

 

 

Hírlevélre feliratkozás


Restore Default Settings